Gradske institucije ne rade svoj posao, a policija upozorava rekreativce

Posted by

Danas krenusmo djevojka i ja na trčanje prema Poloju. I trčim po biciklističkoj stazi, jer je ona gore pješačka skoro sva prekrivena travom (nije pokošeno), i negdje na pola puta na toj stazi fino se sunča jenda zmija nešto veća od cca 1 m. I prođemo mi nju, ona se povuče u svoje odaje (travu), te nastavimo dalje do Poloja, te nazad, i već pri samom kraju trčanja/rekreacije kod dvorane Vijuš, zaustavi nas naša revna policija na biciklima, te nas upozoravaju da ne smijemo trčati po biciklističkoj stazi, jer ima gore staza za pješake. Pokušali smo im objasniti da i dolje ima zmija, a kamoli gore gdje je staza puno manja i skoro sva prekrivena travom, ali uzalud. Drot uvijek ostaje drot. Kad si nešto utuvi u glavu, to ne možeš izbit da si … Logika kod njih ne postoji. I naravno, sad su upozorenja, a poslije će vjerojatno i kažnjavati. Dakle, kao što već i vrapci na grani znaju, Komunalac iako je plaćen za to ne čisti zimi snjeg na javnim površinama ispred kuća (nogostupima), ali izgleda da im je i ljeti teško raditi ono za što su plaćeni, a to je košnja trave po javnim površinama. Ne znam do kada ćemo plaćati Komunalnu naknadu za nešto što ne obavljaju, te do kad će se u policiji zapošljavati djelatnici koji ne mogu upotrijebiti logiku ili mozak da bi shvatili kad im pokazuješ da je nešto opasno ili neprimjereno. Dakle, dragi naši sugrađani, budite sigurni da će umjesto Komunalca, uskoro vas kažnjavati mila nam i draga milicija, pardon policija (ahhh, na isto izađe). Preporučio bih njima da siđu s bicikla, pa naprave gore jedan krug po toj pješačkoj stazi, možda budemo imali jednog ili dva državna službenika manje na platnom spisku ili grbači građana.
Uz ovakva dešavanja uvijek se rado prisjetim onog isječka iz svima nam poznate ploče “Bora Đorđević priča gluposti”, kad je ispričao vic o policajcima:
“Bio samit policajaca u bivšoj Jugoslaviji, i sad kriza je i nema se novaca za balone za testiranje alkohola, i raspravljaju oni tamo kako da riješe taj problem. I ustane jedan od policajaca i kaže: ‘A, da kupimo kondome, i da im damo da pušu kondome?’. Veli ovaj drugi glavni: ‘Ma hajde budalo jedna tko će ti puhati u kondome?’. Onaj što je to predložio kaže: ‘Pa to i je fazon, ako hoće da puše, znači pijan je, ako neće, znači nije.’ Razmisli šef i kaže: ‘Pa nije to bez pameti. Idi i kupi 1000 kondoma.’. I ode policajac u ljekarnu i kad je došao na red kaže: ‘Molim vas 1000 kondoma na račun policijske uprave.’, a čovjek iza njega iz reda veli ‘Bogami, do sad su nas tukli, sad će da nas jebu!’.

OGLASI-NEKRETNINA - besplatni oglasnik nekretnina

Print pagePDF pageEmail page

Comments

comments