Dođe mi da sve zatvorim, otpustim ljude i skupa s njima se prijavim na burzu. Ovaj nas sustav uništava!

Posted by

I dok Vlada tvrdi kako daje sve od sebe da olakša posao poduzetnicima kako bi zapošljavali ljude i rasteretili burzu, to u praksi nije tako. Najbolji primjer je slučaj poduzetnice Anite Ivančić koja se svojom pričom kao i mnogi požalila na Facebook zidu Vlade. Iako zapošljava 17 ljudi i kako kaže, sve im uredno isplaćuje za doprinose i plaće, država je svojim nametima uništava zbog čega je u kušnji da sve zatvori i sama se prijavi na burzu. Njezino pismo prenosimo u cijelosti.

‘Poštovana Vlado!

Evo da se i sama pridružim gomili nezadovoljnika koja će bijes, nemoć i ogorčenje izraziti na Vašoj fejs stranici. Prekipjelo mi je. Pošteni sam mali poduzetnik, zapošljavam 17 ljudi, plaćam poreze, doprinose, prireze, turističke zajednice, šume, hrvatske gospodarske komore (od koje niš koristi) i sve ostale namete. Šutim i radim, ne kukam iako je sveopća depresija prisutna i u našoj tvrtci, nisam otpuštala ljude ni zatvarala poslovnice ni u ovoj teškoj krizi kojoj se ne nazire kraja (iako ne znam kako preživljavamo). Inspekcije nas obilaze gotovo svakodnevno, manje-više se ne sekiram jer sama sebi govorim da i oni samo rade svoj posao.

Prijavljuju me za kojekakve gluposti, ali mislim, dobro, neka, ne gubi živce, nije vrijedno…..imam gomilu nenaplaćenih dugova, sudski procesi su u tijeku i tako godinama, čak me i vlastiti djelatnik u međuvremenu opljačkao (doslovno). Da ne nabrajam dalje, prijeći ću na bit, na ono što me totalno izbacilo iz tračnica. Kako smo u kratko vrijeme zaposlili dosta radnika, a taman je tadašnja Vlada objavila da će poduzetnicima plaćati nekakove olakšice prilikom zapošljavanja, nadala sam se i sama pomoći koja je uvijek dobrodošla.

Dva su djelatnika počela raditi isti dan, zakonski rok prijave na HZZO i HZMO je 8 dana, jedan je prijavljen odmah, a za drugog smo sklopili Ugovor o radu i čekali odgovor s burze glede olakšica jer je dotični dugo bio bez posla…kao i uvijek, sve to traje i traje, poznata hrvatska spora birokracija (od koje mi se kosa na glavi diže, al to je sasvim druga tema). Zakasnili smo s prijavom nekoliko dana, objasnili u HZMO i HZZO zašto kasnimo, primili su prijavu, radnik nije oštećen (nedajbože), prijavljen je s danom kada je uistinu počeo raditi. Svi zadovoljeni. Danas stiže poštom kazna od koje mi se još vrti u glavi. 28.344,00 kuna. Brzinskm postupkom. Ne čeka se godinama kao što ja čekam svoje novce od dužnika (to bih nazvala u isčekivanju Godota). Dvadesetosamtisuća kuna kazne kao nagrada što zapošljavam ljude, što nikada nisam kažnjavana i uredno svima sve plaćam.
Dođe mi da sve zatvorim, otpustim ljude i skupa s njima se prijavim na burzu. Strašno je kako se odnosite prema poštenim ljudima, ovaj nas sustav UNIŠTAVA!!!
Najbolje prolaze oni koji ne plaćaju porez i nelegalno (g)rade, sve im se oprašta, kamate, glavnica na 5 godina, a mi koji radimo uredno, nas se kažnjava. Ogorčena sam !!!’

OGLASI-NEKRETNINA - besplatni oglasnik nekretnina

Print pagePDF pageEmail page

Comments

comments