‘Da me prestanete citirati na Facebooku. Hoću da to uđe u Ustav’ (Đ. Balašević)

Posted by

Dosadašnji uspjeh inicijative ‘U ime obitelji’, koja traži da se brak Ustavom definira samo kao zajednica muškarca i žene čime homoseksualne osobe gube brojna prava, potaknuo je pojedine građane da cijeloj situaciji pristupe na vrlo ironičan način.

Naime na Facebooku je u srijedu navečer osnovana zajednica ‘Hoću da to uđe u Ustav’  koja ismijava pojam referenduma te se građani na toj stranici okupljaju kako bi izrazili što bi oni željeli da se uvede u Ustav.

”Mrziš ljude rođene u drugom mjesecu? Ne voliš patuljke? Zašto bi to zadržao samo za sebe? Angažiraj se, pokreni akciju, ustani i reci: ‘Hoću da to uđe u Ustav!’ jer je tvoj stav bitan!”, stoji u opisu zajednice.

“Da me prestanete citirati na Facebooku. Hoću da to uđe u Ustav”, šaljivo je napisao jedan od članova grupe i potpisao se kao Đorđe Balašević.

‘U ime obitelji’ nema dovoljan broj potpisa

U samo nekoliko sati tu stranicu je ‘lajkalo’ gotovo 12 tisuća ljudi, a ujedno se objavlju brojni poprilično smiješni zahtjevi i komentari građana.

Podsjetimo da inicijativa ‘U ime obitelji’ nije prikupila dovoljan broj glasova za raspisivanje referenduma, kako se ranije tvrdilo, jer su za to potrebni potpisi jedne desetine hrvatskih građana. Kako je broj birača nešto veći od 4,5 milijuna dolazi se do računice da je inicijativi ‘U ime obitelji’ potrebno još najmanje 70.000 potpisa.

OGLASI-NEKRETNINA - besplatni oglasnik nekretnina

Print pagePDF pageEmail page

Comments

comments